Tu hľadaj...
HORE
Inšpirácia krátka joga zostava

Krátka zostava: Joga z gauča

person in black and white striped socks lying on bed
178 Views

Existuje vôbec niečo také? Neviem ako vy, ale niektoré nedele a väčšinu sviatkov je moja joga prax odsunutá na posledné miesto. Možno je to tým, že inak sa joge venujem pravidelne a intenzívne.

Pravda je však taká, že moje telo si jogu žiada, pretože po dňoch presedených na gauči alebo za sviatočným stolom ma začne bolieť chrbát a citím sa vo vnútri celkovo tažko a celé telo je také nejaké ťarbavé. Úprimne nechápem ako fungujú ľudia, ktorí nerobia nejakú formu cieleného strečingu alebo posilňovania – veď ich všetko musí bolieť!?!

Aj keď sa mi nechce a mám preležaný celý deň, siaham aspoň po úplne najzákladnejších joga polohách, ktoré ma natiahnu dostatočne na to, aby som sa cítila dobre navonok aj dnu (zbavím sa výčitok 😀 )

Skúste si tieto základné polohy, napríklad pri pozeraní televízných novín alebo obľúbeného seriálu, či počas reklamnej prestávky a uvoľnite napätie v ramenách a krížoch.

V každej polohe zotrvajte 5 dychov. S každým výdychom sa sústreďte na uvoľnenie napätia, ktoré cítite.

Nezabudnite polohu 3 a 4 zopakovať aj s opačnou nohou.

PS: Ak chcete cvičiť podľa videa, tak si dajte túto super 6 minútovku Pomalá joga, keď sa mi nechce, alebo 10 minútovú oddychovú jogu pred spaním

Miesto pre jogu | Blog

«

»

Zanechaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Follow Me on Instagram