Tu hľadaj...
HORE
Joga jogová prax

Chcete rýchlejšie získať flexibilitu? Používajte joga bloky!

190 Views

Flexibilita alebo pružnosť je dôležitou súčasťou jogovej praxe a mnohí z nás túžia vidieť skoré výsledky. Aj keď nepodporujem myšlienku tzv. „rýchlej zmeny“ aj ja mám samozrejme vo svojej joga praxi ciele a poteším sa, keď vidím skoré výsledky. Možno vás zaskočím, ale moja rada neznie „cvičte častejšie“ ani „držte polohy dlhšie“. Radím vám používať joga bloky a sústrediť sa na správne zarovnanie v jogových asánach.

Ak chcete dosiahnuť väčšiu flexibilitu v krátkom čase joga bloky sa môžu stať vaším najlepším priateľom. Tu je niekoľko dôvodov prečo by ste ich mali používať aj vy vo svojej jogovej praxi:

Podpora a stabilizácia

Joga bloky poskytujú podporu a stabilizáciu, čo je veľmi dôležité, keď sa snažíte zlepšiť svoju flexibilitu. Pomocou blokov si môžete podložiť ruky, nohy alebo aj iné časti tela, čím získate väčšiu stabilitu a v polohách sa správne zarovnáte. To vám umožní sústrediť sa na dych a využívať ho k vedomému naťahovanie svalov.

Väčší rozsah pohybu

Joga bloky vám tiež pomôžu získať väčší rozsah pohybu tým, že vám poskytnú predĺženie, ktoré vám chýba. Napríklad, ak sa v predklone v stoji snažíte dosiahnuť rukami na zem, môžete si položiť ruky na joga bloky a skrátiť vzdialenosť, ktorú chcete dosiahnuť. Týmto spôsobom dodržíte správne zarovnanie v polohe a môžete postupne bloky znižovať a bezpečne dosahovať väčšiu flexibilitu.

Prevencia zranení

Používanie joga blokov tiež pomáha ako prevencia zranení počas naťahovania. Je veľmi pravdepodobné, že keď sa pokúšame dosiahnuť väčší rozsah pohybu dostávame sa blízko k svojim hraniciam pohyblivosti. Joga bloky nám umožňujú bezpečne pracovať s týmito hranicami a postupovať pri naťahovaní postupne. Poskytujú nám oporu a udržujú správné zarovnanie tela, čo nám pomáha vyhnúť sa zraneniam.

Používanie joga blokov v jogovej praxi, zvlášť doma, kde na vás nedozerá kvalifikovaný inštruktor jogy je skvelý spôsob ako bezpečne zlepšiť svoju flexibilitu v krátkom čase. S ich pomocou môžete postupne pracovať na väčšom rozsahu pohyb pri udržaní zdravej stability kĺbov a tak predchádzať zraneniam (ktoré by vás mohli časovo spomaliť alebo vrátiť na začiatok vášho snaženia).

Nezabudnite, že flexibilita je individuálna a každý človek je v inej fáze svojej jogovej cesty. Rešpektujte svoje telo, počúvajte ho a postupujte svojím tempom. S joga blokmi môžete bezpečnejšie dosiahnuť vytúžené výsledky a tiež sa cítiť sebavedomejšie vo svojej jogovej praxi.

Ak chcete v joge pravidelne dosahovať bezpečne výsledky vyskúšajte členstvo na mojej premium stránke. Nájdete tam viac ako 230 joga cvičení rôznych úrovní, štýlov a trvania s podrobnými inštrukciami. Po registrácii získate automaticky 7 dní zadarmo prístup ku všetkým videám. Začnite kliknutím sem.

Miesto pre jogu | Blog

«

»

Zanechaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Follow Me on Instagram