Tu hľadaj...
HORE
Dych & Meditácia

Ako začať meditovať a zotrvať v tom

671 Views

Meditácia je skvelý spôsob ako nájsť vnútorný pokoj a harmóniu v každodennom živote. A to najlepšie na meditácii je, že ju môžete praktizovať pohodlne z domu. Ak chcete začať meditačnú praxu doma, tu je niekoľko jednoduchých rád, ktoré vám môžu pomôcť:

1. Nezáleží na mieste

Možno ste očakávali, že vám poradím vytvoriť si doma miestečko, kde budete pravidelne meditovať. Z vlastnej skúsenosti však viem, že to najdôležitejšie je samotná meditácia a nie v akom „zen“ prostredí sa odohráva. Nezáleží, či sedíte na gauči v obývačke alebo ležíte na podložke, dôležité je byť na tichom mieste, kde sa budete môcť sústrediť a relaxovať. 

2. Nájdite si vhodný čas

Vyhradte si pravidelný čas na meditáciu. Najlepšie ten istý čas každý krát, čo budete meditovať.  Môže to byť ráno ako súčasť vašej ranného rituálu, počas obednej prestávky alebo večer pred spaním. Nenechajte to na náhodu. Vyhraďtte si čas, kedy viete, že nebudete rušený.

3. Nastavte si časový limit

Na začiatok si pre svoju meditáciu stanovte krátky časový limit, napríklad 5 alebo 10 minút. Postupne môžete tento čas zvyšovať, keď sa budete cítiť pohodlnejšie. Dôležité je, aby ste si vytvorili pravidelnú meditačnú rutinu, ktorej sa budete držať.

4. Zvoľte si vhodnú meditačnú techniku

Existuje mnoho rôznych meditačných techník, ako napríklad pozorovacia meditácia, vizualizácia, dýchanie, opakovanie mantry a mnoho ďalších. Skúste rôzne techniky a nájdite tú, ktorá vám najviac vyhovuje a s ktorou sa cítite pohodlne. Vtedy je najväčšia šanca, že pri svojej meditačnej praxi zotrváte.

Tu je pár meditácii z mojej premium stránky: Meditácia s dychom, Pokoj, Vďačnosť

Z môjho youtube kanálu vyberám meditáciu Sebaláska a porozumenie

Vybudovanie meditačnej praxe doma nemusí byť zložité. Stačí mať otvorenú myseľ a trpezlivosť. Nebojte sa experimentovať a prispôsobiť meditáciu svojim potrebám. Pamätajte, že cieľom meditácie je vnútorný pokoj a harmónia, a to môžete dosiahnuť aj prostredníctvom pravidelnej meditačnej praxe doma. Začnite ešte dnes a objavte blahodárne účinky meditácie na váš život.

Miesto pre jogu | Blog

«

»

Zanechaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Follow Me on Instagram