Tu hľadaj...
HORE
Inšpirácia

Hlbšia úroveň myslenia

241 Views

Myslíte si, že sa vám niekedy počas joga praxe darí dostať sa na hlbšie úrovňe svojho ja?

Úrovňe jogovej praxe

Všetci v prvom rade prežívame svoju prax na fyzickej úrovni, pravdepodobne aj na úrovni dychu, keď sa napojíme na jeho prúdenie a dokážeme ho využiť pre lepší zážitok z cvičenia. Stalo sa vám ale, že sa počas praxe vyplavia pocity, ktoré vás možno brzdia alebo naopak (čo je ten lepší prípad), že si vďaka praxi uvedomíte, že sa niečo vo vás pohlo, možno aj zmenilo pohľad na nejaké presvedčenie? Alebo ste možno zažili pocit hlbokého súcitu a porozumenia, ktorý tam pred tým nebol?

Pocit celistvosti

Pamätajte, tajomstvo vašej budúcnosti je urkyté vo vašich každodenných činnostiach. Tieto by mali zahrňovať starostilivosť o seba. Keď venujeme čas pestovaniu vzťahu so svojim JA vytvárame si pocit celistvosti, pocitu úplnosti a pravdivosti. Preto je dôležité naučiť sa hlboko ponoriť do svojej mysle pre lepšie pochopenie seba samého.

Tajomstvo vašej budúcnosti je urkyté vo vašich každodenných činnostiach.

Čím viac porozumiete sebe, tým viac budete v súlade s okolím, budete sa cítiť sebavedomejšie a budete sa viac milovať a to samozrejme môže mať krásny vlnový efekt – keď sme sami spokojný, má to vplyv na všetkých okolo nás a to dokáže šíriť harmóniu ďalej.

Miesto pre jogu | Blog

«

»

KOMENTÁROV

  • Marika

    Ďakujem za zaujímavé lekcie jogy na youtube, ktoré sa stali pre mňa jogou v pravom slova zmysle. Precvičujem telo a čistím pri nich myseľ! : ) Prečítala som si Vaše príspevky, vypočula podcast – všetko rovnako zaujímavé ako joga videá a ľutujem, že Košice nie sú bližšie ; ). Chcela by som Vás poprosiť o radu na cviky, na ktoré som zatiaľ nikde nenarazila – ide o cviky na hypertyreózu (zvýšená činnosť štítnej žľazy). Nerada Vás obťažujem, ale napadlo mi, že možno práve Vy by ste mi v tejto veci vedeli poradiť. Vopred ďakujem za Váš čas, ochotu a želám veľa ďalších skvelých vídeí.

    • miestoprejogu
      AUTOR

      Zdravím Marika. Neviem aké symptómy máte, ale podľa toho, čo som si naštudovala, hypertyreóza sa prejavuje ako zlé sústredenie, nervozita, úzkosť alebo aj triaška. Nie som lekár a nedovolím si na diaľku takýto zdravotný problém riešiť. Avšak na tieto symptómy sú najlepšie dychové cvičenia (pranayama), ktoré dokážu upokojiť a napríklad meditačná technika trataka, čo je hľadenie na plameň sviečky, to napomáha sústredeniu a s problémami so spánkom. Čo sa týka jogových cvikov, dedukujem, že by mali byť protipólom hyperaktívnej štítnej žľazy a preto by som vám doporučovala skúsiť jin jogu zameranú na predklony a relaxáciu.

Zanechaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Follow Me on Instagram