Tu hľadaj...
HORE

Ahojte 👋 a vitajte. Si začiatočník a chceš cvičiť jogu, ale nevieš kde presne máš začať? Tak tento joga program je presne pre teba.

Všetci niekde začíname a každý je na ceste jogou na inej úrovni a to je v poriadku.

V prvom rade si vysvetlime, čo znamená to slovíčko: „s predplatným“. Moje videá nájdeš na youtube, kde sú každému zadarmo prístupné, ale taktiež mám spoplatnenú video platformu, kde je joga videí omnoho viac. Ide o klasickú stránku s predplatným (20€/mes), podobne ako je Netflix alebo HBO (len tá moja platforma sa venuje čisto joge a je preto pre teba zdravšia 🙂

V tomto programe sú všetky joga cvičenia z platenej platformy a preto ak chceš podľa neho cvičiť a nemáš aktívne predplatné, tak sa zaregistruj hneď teraz a získaš 14 dní zadarmo.

Ak sa ti do predplatného nechce, úplne to chápem. Preto mám na platforme aj joga program pre začiatočníkov, ktorý trvá len 7 dní a stihneš ho s prehľadom odcvičiť aj v lehote 14 dní, ktoré máš zadarmo. Len sa musíš e-mailom registrovať.

Ak sa ti nechce ani registrovať, tak na mojom youtube kanáli mám ešte ďalší program pre začiatočníkov (sú veľmi žiadané). Trvá 7 dní a naučíš sa v nich základné polohy v stoji.

1. Ako tento program funguje.

Tento program je v porovnaní s ostatnými výnimočný v tom, že sa každý deň okrem cvičenia naučíš niečo nové o joge, o asánach, o histórii, o dýchaní aj správnom držaní tela. Každý deň sa tu vráť a prečítaj si popisok ku danému dňu a potom si zacvič jogu, ktorá je na ten deň určená. 😉 Pre rýchle zobrazenie videa na daný deň využi kalendár joga cvičení tu dole.

2. Zvolte si polohu, na ktorej chcete pracovať

Ako pri ostatných programoch aj v tomto silne doporučujem pracovať na nejakej jogovej polohe.

Dajte si výzvu s nejakou polohou v záklone podľa vašej úrovne a venujte sa jej chvíľku za každým čo odcvičíte jogu na daný deň z tohto programu. Alebo ešte lepšie zastavte dané video v polovici a vtedy sa venujte svojej polohe, pretože vtedy budete najviac zahriatí. Potom už len sledujte ako vás dokážu pravidelnosť a odhodlanie posunúť ďalej 🙌

Vyber si svoju polohu alebo jednu z týchto:

Oslovila vás nejaká poloha? 🤩 Dajte mi vedieť v komentároch, či ste začiatočník, stredne pokročilý alebo pokročilý a akej polohe by ste sa radi tento mesiac venovali 💬📢🗯

3. Meditácia a dychové cvičenia

V tomto programe sa budeme počas víkendov venovať dýchacím cvičeniam alebo meditáciam. Verím, že to pomôže nielen vašej fyzickej praxi, ale má potenciál zmeniť aj kvalitu vášho života mimo podložku, zlvášť vzťahy k sebe a svojmu okoliu.

Počas víkendu, v sobotu alebo nedeľu, ráno alebo večer, si nájdite 10 minút, ktoré venujete sebapozorovaniu formou meditácie.

Každý víkend vám tu na platforme (aj v príspevkoch pre komunitu na mojom youtube kanáli) dám otázku na zamyslenie, ktorej sa máte možnosť v rámci meditácie povenovať.

4. Ozvite sa mi

Držím palce a budem sa tešiť na naše spoločné cvičenie. Určite mi nechajte dole v komentároch správu o tom ako vám cvičenie ide, či na to máte čas, či to zvládate a hlavne ako sa cítite.

Tí z vás, ktorí sú aktívni na sociálnych sietiach, zaveste tam nejakú fotku z vášho joga cvičenia doma, nech vás aj vidím a podporím. Využite hešteg #miestoprejogu, aby som vás ľahšie našla.

Teším sa na vás na podložke.

Návrh programu

Deň 1Deň 2Deň 3Deň 4Deň 5Deň 6Deň 7
Týždeň 1Pružné zadné stehná
24 min
Joga pre lepšie držanie tela
31 min
Joga na pevné jadro a stabilitu
33 min
Joga pri východe slnka
30 min
Joga na každý deň: upršaný deň
40 min
Ranné radosti
23 min
Týždeň 2Joga na každý deň: privítaj slnko
25 min
Jednoduchá vinjása
38 min
Joga pre uvoľnenie bokov
35 min
Jin joga pri stene
60 min
Vďačnosť dobíja
36 min
Spomaľ a sústreď sa
54 min

Týždeň 3Hodinová vinyasa joga
65 min
Jemná joga pre rovný chrbát
66 min
Rotácie na trávenie
37 min
Nechaj to plávať
33 min
Zahrievacia joga
24 min
Bočná doska Vasistasana
48 min
Týždeň 4Vedomý pohyb
38 min
Pevní bojovníci
28 min
Naštartuj sa jogou
25 min
Mobilita v bedrách
35 min
Hatha joga na pánvové dno
35 min
Životaschopnosť
26 min

Follow Me on Instagram